Телефон инфо

021/870-230

Имејл адреса

info@turizambeocin.com

Изаберите језик

Речна острва и рукавци

Категорија: Природа , Шта видети

Острво љубави (МЗ Беочин)

Острво љубави налази се наспрам градске беочинске плаже. Својом лепотом привлачи све туристе који плове Дунавом, као и све љубитеље нетакнуте природе. Острво љубави је често место за кампере.

FOTO

Черевићка ада (МЗ Черевић)

Локалитет се налази се на узвишењу изнад Дунава на 1273. km. Черевићка ада, као и низ острва која се налазе на потезу Дунава који протиче кроз целокупну општину Беочин, јесте само једно од многих. Острва дају Дунаву питом и пријатан амбијент, који се може користити за пецање, пливање, пикник и др. Локалитет се тренутно може окарактерисати као делимично употребљив за туризам.
FOTO

Мачков пруд и Раковачки дунавац (МЗ Раковац)

Мачков пруд се налази на десној обали Дунава на 1266. km. На овом локалитету нема пуно људских активности иако је свега 5 km удаљен од центра Новог Сада, и наспрам викенд насеља “Камењар” и насеља Раковац. Мачков пруд са Раковцем дели Раковачки дунавац који употпуњује лепоту Мачковог пруда и стапа се у једну целину.
FOTO

Дунавац (МЗ Сусек)

Дунавац се налази на 1277. km Дунава, припада Сусеку (на чијој се обали налази и Сусечки рибњак). Безбедан за пловидбу само при већем водостају. Прилаз Сусечком Дунавцу могућ је само чамцем или неким другим пловилом. До рибњака могуће је доћи и аутомобилом летњим путем.

FOTO

Шашићева ада (МЗ Баноштор)

Шашићева ада се налази на 1279,5. km. Наспрам је викенд насеља Корушка на десној обали, а кривина Дунава се завршава Шашићевом адом. При високом водостају Шашићева ада бива поплављена, тако да је локалитет делимично употребив за туризам.

FOTO

-------------------------
error1
fb-share-icon
Tweet 5
fb-share-icon20

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ ⇓

Шта још видети?

Водопади

Водопади

Водопад на Добром потоку Водопад се налази на Добром потоку који је притока Черевићког потока. Од одмаралишта на Осовљу удаљен је око 20 минута хода, а од суседног Шакотиначког водопада око сат и по...

Јован Грчић Миленко

Јован Грчић Миленко

Јован Миленко Грчић (Черевић, 9. децембар 1846.-29. мај 1875, Черевић) је био српски песник и доктор медицине. Пореклом је био Грк. Отац му, Теодор Грчки, био је трговац, али је млад умро, оставивши...

Позовите нас
Како до нас