Телефон инфо

021/870-230

Имејл адреса

info@turizambeocin.com

Изаберите језик

Плаже Беочин

Категорија: Природа , Шта видети

Северну границу општине Беочин чини река Дунав, што ствара основу за настанак плажа. У туристичком смислу, односно у погледу уређености и опремљености, издваја се беочинска нова плажа Караш. Стара плажа у Беочину није у употреби за купање, али чини потенцијално интересантан локалитет за одмор и риболов.

СТАРА ПЛАЖА

Плажа се налази на 1269.км Дунава. Није у употреби за купање али се ту може видети велики број сојеница које красе обалу Дунава. Стара плажа је добро место за риболов или миран одмор крај реке. При водостају Дунава плус 480цм бива одсечена од копна тако да се може прићи само чамцем.

НОВА ПЛАЖА КАРАШ

Беочинска плажа је главна градска плажа, добро уређена и посећена. Обогаћена је пешчаним и травнатим делом, опремом за одбојку на песку, справама за дечију игру, тушевима, кабинама и свим неопходним елементима. Плажу је могуће посетити и  пловним путем. После доњег Шпица се стиже до пешчане плаже над којом је чарда Караш. Пловила са плитким газом могу пристати директно на плажу, а они са дубоким газом ваљало би да се усидре и да користе помоћни чамац.

-------------------------
error1
fb-share-icon
Tweet 5
fb-share-icon20

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ ⇓

Шта још видети?

Водопади

Водопади

Водопад на Добром потоку Водопад се налази на Добром потоку који је притока Черевићког потока. Од одмаралишта на Осовљу удаљен је око 20 минута хода, а од суседног Шакотиначког водопада око сат и по...

Речна острва и рукавци

Речна острва и рукавци

Острво љубави (МЗ Беочин) Острво љубави налази се наспрам градске беочинске плаже. Својом лепотом привлачи све туристе који плове Дунавом, као и све љубитеље нетакнуте природе. Острво љубави је...

Позовите нас
Како до нас