Телефон инфо

021/870-230

Имејл адреса

turistickaorganizacijabeocin@gmail.com

Изаберите језик

Песниче народа мог

03/03/2021

Центар за културу, спорт и туризам општине Беочин је и ове године организатор Смотре рецитатора ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ на општинском нивоу.
Републичка смотра се одржава по 52. пут у Ваљеву.Ова манифестација је јединствена у нашој земљи, па је њен значај тиме већи. Чињеница да преко 22.000 деце прође кроз све нивое такмичења у току само једне године и да рецитовање опстаје и траје већ више од пет деценија , говори да је наша дужност да препознамо значај ове манифестације, сачувамо је и непрестално унапређујемо. Високим критеријумима и компетентном Оцењивачком комисијом промовише се уметничко стваралаштво деце и младих, афирмишу позитивне културне и уметничке вредности кроз књижевне садржаје, негује се језик, развија љубав према поезији, стичу нова знања и вештине уметничког говора и интерпретације, подстиче на стваралачко мишљење и утиче на креирање културних навика и подстичу креативни потенцијали деце и младих.
Од прве смотре , одржане 1968.године у тадашњој Југославији, до данас прошли су милиони деце и младих кроз све нивое такмичења. Многи од њих данас су истакнути глумци, редитељи, песници, писци, драматурзи, професори. Врло често су учешћа на Смотри и запажени резултати утицали и на њихово животно опредељење. Нашој Установи, као домаћину Смотре, и граду Беочину изузетна је част да доприноси очувању нашег језика и промовише поезију.
Општинска Смотра ће се одржати у четвртак, 11.марта у 12 часова у великој сали Дома културе, а на њој ће учествовати најбољи млади рецитатори беочинске и сусечке школе узраста од 7 до 15 година. Троје најбољих представљаће општину Беочин на Зонском такмичењу у Сремској Митровици крајем марта ове године.
Свој деци, учесницима овогодишњег такмичења, њиховим учитељима и наставницима желимо пуно среће на такмичењу.
фото: прошлогодишња Смотра рецитатора
-------------------------
error1
fb-share-icon
Tweet 5
fb-share-icon20

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ ⇓

Да ли сте прочитали?

Рекреативна бициклистичка трка – најава

Рекреативна бициклистичка трка – најава

50 година Центра за културу, спорт и туризам општине Беочин Субота, 10 април - 11 часова Рекреативна бициклистичка трка за све узрасте улицама Беочина Старт: паркинг испред ФК "Цемент" Циљ: Спортски...

Најбољи сувенир општине Беочин

Најбољи сувенир општине Беочин

Најбољи овогодињи сувенир беочинске општине је привезак за кључеве- Сремац и Сремица. За оригинално решење, награда у висини од 15.000,00 динара припада Удружењу "Мајкина радионица" из Баноштора....

Позовите нас
Како до нас