Телефон инфо

021/870-230

Имејл адреса

info@turizambeocin.com

Изаберите језик

Водопади

Категорија: Природа , Шта видети

Водопад на Добром потоку

Водопад се налази на Добром потоку који је притока Черевићког потока. Од одмаралишта на Осовљу удаљен је око 20 минута хода, а од суседног Шакотиначког водопада око сат и по хода маркираном стазом. Висок је око 4 m, а испред водопада је мало језерце пречника 2-3 m и дубоко око пола метра.

FOTO

Шакотиначки водопад изнад села Шакотинац (МЗ Бразилија)

Овај водопад налази се на Шакотиначком потоку. До водопада постоји пешачка планинарска обележена стаза, која полази са асфалтног пута Беочин-Црвени чот. Висина овог водопада је преко 6 m, и ретко пресушује. У непосредној близини водопада налази се необично заобљено овално камење разних облика. На једном од њих налази се окамењена шкољка.

FOTO

Раковачки водопади (МЗ Раковац)

Овај водопад је удаљен свега 15 km од Новог Сада, и налази се недалеко од асфалтног пута који води до манастира Раковац и даље преко Змајевца за Врдник. Ово је најатрактивнији и најнеобичнији фрушкогорски водопад. За разлику од других, овај водопад доводи воду до камене плоче која је одоздо поткопана тако да вода слободно пада до подножја, нигде не додирујући стене. Водопад је висок око 5 m, али у сушним периодима често пресуши. Раковачки поток образује још један водопад, на око 1 km по изласку из Старог Раковца. Налази се поред самог асфалтног пута па је најприступачнији од свих фрушкогорских водопада. Висок је око 3 m и има целе године воду.

FOTO

Думбовачки водопад (МЗ Беочин град).

Думбовачки водопад се налази у изворишту Думбовачког потока. До њега се може доћи из Старог Раковца маркираном стазом Фрушкогорског маратона, или од Бранковца низ Бранковачке ливаде. Најлакше и најбоље је доћи асфалтним путем до краја насеља Думбово, и наставити кретање уз поток шумским путем, а задњи део пута стазом кроз лепу шуму. Шетња до водопада траје око сат времена.

FOTO

-------------------------
error1
fb-share-icon
Tweet 5
fb-share-icon20

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ ⇓

Шта још видети?

Речна острва и рукавци

Речна острва и рукавци

Острво љубави (МЗ Беочин) Острво љубави налази се наспрам градске беочинске плаже. Својом лепотом привлачи све туристе који плове Дунавом, као и све љубитеље нетакнуте природе. Острво љубави је...

Јован Грчић Миленко

Јован Грчић Миленко

Јован Миленко Грчић (Черевић, 9. децембар 1846.-29. мај 1875, Черевић) је био српски песник и доктор медицине. Пореклом је био Грк. Отац му, Теодор Грчки, био је трговац, али је млад умро, оставивши...

Позовите нас
Како до нас