Телефон инфо

021/870-230

Имејл адреса

turistickaorganizacijabeocin@gmail.com

Изаберите језик

О Беочину

На десној обали моћног Дунава и северним падинама благородне Фрушке горе налази се Беочин, варош богате прошлости и са потенцијалом још богатије будућности.

Данас је овај сремски градић седиште општине и њен привредни, културни и спортски центар. Општина Беочин налази се у централном делу српске покрајине Војводине. Територијално припада северном делу Срема, док је административно део Јужно-бачког округа. Свега 17 км удаљености од Новог Сада и са добром саобраћајном повезаношћу Беочин, уз своја природна богатства и културно наслеђе, може да прерасте у значајан туристички центар. Површина општине је 186км2, а број становника по последњем попису око 16000.

Беочин има десет насеља:

R

Беочин - град

R

Беочин - село

R

Раковац

R

Черевић

R

Бразилија

R

Баноштор

R

Сусек

R

Свилош

R

Грабово

R

Луг

Свој настанак и развој ова варош свакако дугује Дунаву, клими, квалитетном земљишту,  и богатству шумама. Природни услови нудили су велике могућности за живот и рад.
Велику важност за општину имају и српски православни манастири.Од двадесетак фрушкогорских манастира овде се налазе два Манастир Беочин и Манастир Раковац. Тим светињама је преовлађујуће становништво у прошлости трајно обележило овај простор и оплеменило га духовношћу и културом.
Један од најзначајнијих фактора за развој подручја и његову каснију урбанизацију сигурно је и „Беочинска фабрика цемента“ чијим настанком  и јачањем започиње модерна индустријска производња у целом крају. Фабрика је данас део економског гиганта европских размера.

Површина у квадратним км

Број становника

Број насеља

Надморска висина [м]
Позовите нас
Како до нас